Szeptember 27-én SZAVAZNI BIZTONSÁGOS!

A vasárnapi szavazás tétje az, hogy tovább folytatódjon  városunk fejlődése vagy visszatérjen egy olyan időszak, amelyben részünk volt 2012-2016 között. A szavazás biztonságos, semmivel sem problémásabb mint egy bevásárlás, de sokkal fontosabb: a következő négy évre határozza meg jövőnket, városunk fejlődését. Arra kérjük Önöket, osszák meg családtagjaikkal, ismerőseikkel is az alábbi fontos információkat. 

HOGYAN SZAVAZZUNK BIZTONSÁGOSAN?

  • A polgármesteri hivatal minden szavazóhelyiséget alaposan fertőtlenít, többek között vírus és baktériumölő UV-C lámpával is sterilizál a szavazás előtt, illetve kihelyezett fertőtlenítőszerekkel szavatolja a személyzet és a szavazók biztonságát.
  • Vasárnap reggel 7.00-kor nyitnak a szavazóhelyiségek. Menjünk el minél korábban, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A ki- és belépő szavazók érintkezésének elkerülése érdekében külön folyosókat alakítanak ki, ahol ez indokolt. Ha sor alakul ki, kötelező a másfél méteres távolság betartása, lehetőség szerint ne zárt térben várakozzunk.
  • Minden 18. életévét betöltött szatmári abban a szavazókörzetben szavazhat, ahová személyi igazolványa vagy az ideiglenes lakcímet igazoló okirata szól. (amennyiben az okirat szeptember 4-e előtti).
  • A szavazóhelyiségbe belépve, illetve onnan távozva: a kihelyezett fertőtlenítő pontoknál fertőtlenítsük a kezünket. Az arcmaszk viselése kötelező, annak mind az orrot, mind pedig a szájat takarnia kell. Belépéskor a felügyelő személyzet érintés nélküli lázmérést végez. A fertőzésgyanús személyek nem léphetnek be a szavazóhelyiségbe, külön erre a célra kialakított teremben adják le a voksukat!
  • Belépve a szavazóhelyiségbe tartsuk be az 1 méter távolságot, figyeljünk a szavazóbizottság és a személyzet utasításaira. Egyszerre csak 5 szavazó tartózkodhat a szavazóhelyiségben, tehát teljes biztonságban leszünk.
  • A szavazópolgárok és szavazóbiztosok, valamint a szavazófülkék között elválasztó műanyagpanelek lesznek ott, ahol ez indokolt. A személyi igazolványt nem az urnabiztosoknak, hanem a szavazónak kell belehelyeznie abba a berendezésbe, amely nyilvántartásba veszi, hogy szavazásra jelentkezett. A kisegítő személyzet nem érinti meg sem a személyi igazolványt, sem a szavazást igazoló öntapadóst. Lehetőség szerint vigyünk magunkkal írószert.
  • Ön négy szavazólapot fog kapni: a Szatmárnémeti polgármesteri és tanácsosi lapokon az RMDSZ az 5-ös pozícióban található, míg a megyei tanácselnöki és megyei tanácsosi lapokon az RMDSZ a 2-es pozícióban található. Mind a négy szavazólapon keresse a tulipánt, és szavazzon az RMDSZ jelöltjeire!
  • A pecséteket és minden megérinthető eszközt valamennyi szavazó után fertőtlenítenek. Gondoskodnak a szavazóhelyiségek megfelelő szellőztetéséről is.
  • Igényeljen időben mozgóurnát a 0740 473 596-os telefonszámon! Ha bármilyen rendellenességet, törvénytelenséget tapasztal kérjük azonnal jelezze kollégáinknak a fenti telefonszámon! 

Tanusítsunk türelemet és megértést a szavazás napján, vigyázzunk egymásra, és vigyázzunk a szavazatunkra is! Arra kérjük Önöket, mozgósítsák barátaikat, ismerőseiket és vasárnap, szeptember 27-én szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire. Köszönjük!