Szavazni biztonságos és szükséges!

Hét intézkedés, ami miatt a szavazás ugyanolyan biztonságos, mint egy bevásárlás!

Ne féljünk elmenni szavazni, hiszen a polgármesteri hivatal minden helyiséget fertőtlenít a szavazás előtt és közben is, belépéskor lázmérést végeznek, arcmaszk viselete mindenkinek kötelező, a személyzet nem érinti meg a személyes okmányokat, tehát teljes biztonságban leszünk.

Pontokba szedtük azokat az intézkedéseket, amelyek járványügyi szempontból biztonságossá teszik a szeptember 27-i helyhatósági választásokat. 

  1. A polgármesteri hivatal minden szavazóhelyiséget alaposan fertőtlenít, többek között vírus és baktériumölő UV lámpával is fertőtlenít a szavazás előtt, illetve kihelyezett fertőtlenítőszerekkel szavatolja a személyzet és a szavazók biztonságát.
  2. A szavazóházon belül kialakított folyosók lesznek a ki- és belépő szavazók találkozásának elkerülése érdekében! 
  3. A szavazóházba belépve: a kihelyezett fertőtlenítő pontoknál fertőtlenítsük a kezünket. Az arcmaszk viselése kötelező, amely takarja a szánkat és az orrunkat! 
  4. Belépéskor a felügyelő személyzet érintés nélküli lázmérést végez. A fertőzésgyanúsak nem léphetnek be a szavazóhelységbe, külön erre a célra kialakított helyiségben adják le a voksukat! 
  5. Belépve a szavazóhelyiségbe tartsuk be a legalább egy méter távolságot, figyeljünk a szavazóbizottság és a személyzet utasításaira. Egyszerre csak 5 szavazó tartózkodhat a szavazóházban, tehát teljes biztonságban leszünk. 
  6. A szavazópolgárok és szavazóbiztosok, valamint a szavazófülkék között elválasztó műanyagpanelek lesznek! A kisegítő személyzet nem érinti meg sem a személyi igazolványt, sem a szavazást igazoló öntapadóst. Lehetőség szerint vigyünk magunkkal írószert. 
  7. A pecséteket és minden megérinthető eszközt fertőtlenítenek minden szavazó után. Lehetőség szerint gondoskodnak a szavazóhelyiségek megfelelő szellőztetéséről.

Legyünk türelmesek és megértők a szavazás napján, vigyázzunk egymásra, és vigyázzunk a szavazatunkra is! Mozgósítsuk barátaikat, ismerőseiket, mert a voksunk a következő 4 évünket határozza meg! Ilyenkor az esetleges rossz idő, eső sem lehet kifogás!